Dag 1: Aankomst in Sri Lanka – Transfer naar het hotel

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Colombo, word je opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar je hotel gebracht. Geniet van wat rust na je reis en bereid je voor op een geweldige vakantie.

Dag 2: Verkenning van Colombo – Bezoek aan historische

bezienswaardigheden
Begin de dag met een ontbijt in het hotel en ga vervolgens op verkenningstocht door de bruisende hoofdstad, Colombo. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de Pettah-markt, de Galle Face Green promenade en het onlangs gerenoveerde Fort District. Maak kennis met de rijke cultuur en geschiedenis van Sri Lanka.

Sri Lankaanse familietour in het Nederland colombo
Dag 3: Dambulla en Sigiriya – Ontdek de oude rotsvesting en grottempels

Na het ontbijt vertrek je naar Dambulla en verken je de indrukwekkende grottempels, die op de Werelderfgoedlijst staan. Vervolgens ga je naar Sigiriya, waar je de oude rotsvesting beklimt. Geniet van een panoramisch uitzicht over het omliggende landschap.

Sri Lankaanse familietour in het Nederland Sigiriya
Sri Lankaanse familietour in het Nederland Dambulla
Dag 4: Polonnaruwa – Verken de oude stad met zijn indrukwekkende ruïnes

Vandaag breng je een bezoek aan de oude stad Polonnaruwa, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie. Verken de goed bewaarde ruïnes, waaronder de Koninklijke Paleizen, tempels en stoepa’s. Laat je betoveren door de rijke geschiedenis van dit oude koninkrijk.

Dag 5: Kandy – Bezoek aan de Tempel van de Tand en culturele dansshow

Reis naar Kandy, een cultureel juweel van Sri Lanka. Bezoek de beroemde Tempel van de Tand, die een heilige relikwie van Boeddha herbergt. ‘s Avonds geniet je van een traditionele culturele dansshow, waar je kunt genieten van kleurrijke kostuums en traditionele dansen.

Sri Lankaanse familietour in het Nederland Kandy
Dag 6: Nuwara Eliya – Verkenning van de theevelden en boottocht op het meer

Vandaag ga je naar Nuwara Eliya, ook wel bekend als “Klein Engeland”. Verken de prachtige theevelden en breng een bezoek aan een theefabriek om het proces van thee maken te zien. Maak een ontspannen boottocht op het schilderachtige meer van Gregory.

Dag 7: Yala National Park – Op safari om wilde dieren te spotten

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het beroemde Yala National Park, waar je op safari gaat om wilde dieren te spotten. Houd je ogen open voor olifanten, luipaarden, krokodillen en vele andere dieren. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Sri Lankaanse familietour in het Nederland Yala
Dag 8: Mirissa – Ontspan op de prachtige stranden en optionele walvissafari

Vandaag reis je naar het prachtige strand van Mirissa. Ontspan op het gouden zand en geniet van de rustige omgeving. Optioneel kun je deelnemen aan een opwindende walvissafari, waarbij je bultruggen en potvissen kunt spotten in hun natuurlijke habitat.

Sri Lankaanse familietour in het Nederland Mirissa
Dag 9: Galle – Verkenning van de historische vestingstad

Bezoek de historische vestingstad Galle, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Verken de smalle straatjes, oude Nederlandse gebouwen en de imposante Galle Fort. Geniet van de charmante sfeer en maak prachtige foto’s van deze historische plek.

Sri Lankaanse familietour in het Nederland 1
Dag 10: Terugkeer naar Colombo – Einde van de tour

Na het ontbijt keer je terug naar Colombo, waar je afscheid neemt van dit prachtige eiland. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht, met onvergetelijke herinneringen aan je 10-daagse familietour door Sri Lanka.

Geniet van een onvergetelijke 10-daagse familietour door Sri Lanka, inclusief culturele hoogtepunten, avontuurlijke safari’s en ontspanning aan het strand. Boek nu en creëer waardevolle herinneringen met je gezin!

Snelcontact