Hoe is de politieke situatie en stabiliteit in Sri Lanka?

Misschien vraagt u zich af of uw meest begeerde reisbestemming, Sri Lanka, weer veilig is om te reizen. Het antwoord is: “Absoluut ja!

De waarheid is dat Sri Lanka nooit onveilig is geweest voor toeristen. Natuurlijk waren er de laatste tijd een paar moeilijke maanden, maar Sri Lankanen hebben altijd hun best gedaan om ervoor te zorgen dat de toeristen een probleemloze vakantie hebben in Sri Lanka.

Sri Lanka was ongetwijfeld een van de meest geliefde toeristische bestemmingen geworden in de afgelopen jaren. Zelfs na de pandemie kozen veel toeristen voor een vakantie in Sri Lanka om een onvergetelijke tropische eilandervaring op te doen. Maar door de economische crisis waarmee Sri Lanka sinds enkele maanden wordt geconfronteerd, heeft ook het toerisme een zware klap gekregen.

Maar op dit moment worden de meeste problemen opgelost en is Sri Lanka weer klaar om toeristen de gastvrijheid van wereldklasse te bieden waar het bekend om staat.

Hoe is de politieke situatie en stabiliteit in Sri Lanka?

Deze ongelukkige economische crisis in Sri Lanka is zeker veroorzaakt door slechte beslissingen van vorige regeringen die aan de macht waren. De bevolking heeft vreedzaam geprotesteerd tegen de voormalige president en andere verantwoordelijke partijen. Uiteindelijk werden de voormalige president en zijn regering gedwongen af te treden en de macht over te dragen.

Zelfs tijdens deze turbulente periode is er nooit gevaar geweest voor een toerist en is er geen enkel incident gemeld.

Met de huidige nieuwe president en zijn regering is de politieke situatie in Sri Lanka op de een of andere manier gestabiliseerd en zijn effectieve stappen ondernomen om uit deze economische crisis te komen.

Is er een tekort aan voedsel en essentiële goederen in Sri Lanka?

Er is geen voedseltekort in het land zoals sommige internationale media melden. Hoewel er enkele beperkingen zijn op bepaalde ingevoerde voedingsmiddelen, treft dit noch de lokale bevolking noch de toeristen.

De belangrijkste levensmiddelen zoals rijst, meel, fruit, groenten, vlees, vis, melk en andere essentiële goederen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in elke supermarkt en plaatselijke winkels.    

De inflatie is de ergste in de geschiedenis, veroorzaakt door zowel de interne economische crisis als de huidige inflatie in de hele wereld. De wisselkoersen van buitenlandse valuta zijn gestegen als gevolg van de onttrekking van buitenlandse reserves. 

Gelukkig hebben toeristen niet veel last van de prijzen van goederen, omdat zij een hogere wisselkoers voor buitenlandse valuta krijgen. 

Hoeveel kost een rondreis in Sri lanka in het algemeen?
boek vandaag nog uw zomerreizen…

Hoe is de brandstofcrisis in het land op dit moment?

Met het nieuwe systeem van brandstofquota is de brandstofcrisis grotendeels opgelost. Nu is de brandstof in elke hoek van het land beschikbaar. Het openbaar vervoer in het hele land is ook in de gebruikelijke en handige staat gekomen.

De brandstof wordt verdeeld volgens een quotasysteem zonder lange rijen en er wordt voorrang gegeven aan dienstverleners in de toeristische sector.    

Hoe zit het met de elektriciteitstekorten?

De stroomonderbrekingen komen nog steeds af en toe voor in het hele land, maar niet regelmatig.  In Sri Lanka wordt meer dan 50% van de stroombehoefte voor de opwekking van elektriciteit gedekt door waterkracht. Daarom is de huidige voldoende regenval gezegend om de stroomcrisis op te lossen.

Verder zijn de nodige stappen ondernomen om de hernieuwbare energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, uit te breiden.

De stroomtekorten hebben echter niet veel invloed gehad op de toeristische sector, omdat de meeste toeristenoorden en hotels zijn uitgerust met alternatieve stroomgeneratoren. (Zonne/ diesel)

Afhankelijk van het gebied kunt u de tijd van stroomuitval opvragen via deze link :Klik hier

Hoe beïnvloedt het toerisme Sri Lanka?

Elke dollar die toeristen tijdens hun bezoek aan Sri Lanka uitgeven, versterkt de economie. De toeristenindustrie is een belangrijke bron van buitenlandse inkomsten in Sri Lanka en speelt een vitale rol in de economische heropleving van het land.

Ongeveer 1 miljoen mensen zijn rechtstreeks tewerkgesteld en ongeveer 2,5 miljoen zijn indirect betrokken bij de sector.

Reizen naar Sri Lanka zal de lokale bevolking niet beroven van middelen zoals in bepaalde internationale media wordt aangegeven. Integendeel, uw reis naar Sri Lanka zal duidelijk bijdragen tot de verbetering van de burgers. Een gestage stroom van dollars door het toerisme zal ervoor zorgen dat de aanvoer van essentieel voedsel, brandstof, kookgas, kunstmest voor de landbouw, medicijnen voor ziekenhuizen en andere essentiële zaken op peil blijft.    

Sri Lanka staat bekend als “The Smiling Island” vanwege de warme groetende aard en gastvrijheid van zijn mensen. Bezoek Sri Lanka om een herinnering van uw leven te creëren terwijl u deze veerkrachtige mensen aanmoedigt om hun leven weer op te bouwen.   

Artikel door : Theekshana Weerasinghe 

( Docent nationale toeristische gids )

Voor zomertours neem contact met ons op
Whatsapp +94 71 061 5163
Email : info@airlinescrewtours.com

Plan uw vakantie in Sri Lanka : Contact

Hoeveel kost een rondreis in Sri lanka in het algemeen?
boek vandaag nog uw zomerreizen…